<

BURS BAŞVURU KOŞULLARI

BURS BAŞVURU KOŞULLARI


- Niğde Koyunlu Köyü nüfusuna kayıtlı olmak (Anne ve babanızın ya da en azından ikisinden birinin Koyunlu köyünden olması gerekmektedir, aksi takdirde üzülerek değerlendirme yapılamayacaktır) 

- Devlet Üniversitesi veya en az %50 (Yüzde Elli) burs ile Vakıf Üniversitesinde okuyor olmak

- Mal varlığı veya genel durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak

- Ara sınıflar için 4'lük sistem üzerinden 2.5 not ortalamasına sahip olmak (Üniversiteyi yeni kazanmış öğrencilerde bu koşul aranmayacaktır.)

- Hazırlık sınıfları için 1. sınıfa geçmeye hak kazanmış olmak (Üniversiteyi yeni kazanmış öğrencilerde bu koşul aranmayacaktır.)
 
Burs başvuruları ile ilgili  her yıl ağustos veya eylül ayı içerisinde sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacaktır. Bu duyuruların takip edilmesi ve duyurularda ilan edilen tarihlerin dikkate alınması gerekmektedir. İlan edilen tarihe kadar başvuru formu ve eklenmesi gereken dokümanları tarafımıza iletmediğiniz takdirde ve/veya bu tarihten sonra iletmeniz durumunda başvurunuzu üzülerek değerlendiremeyeceğimizi belirtmek isteriz.


Niğde Koyunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bursu kapsamında; ilköğretim, lise, açıköğretim fakültesi ve yüksek lisans/doktora öğrencilerine yönelik bir burs programı bulunmamaktadır.  

** Bursiyerlerimizden (mezun olan bursiyerlerimiz haricinde) her dönem sonunda burs yenilemesi yapabilmek adına akademik durumlarını gösteren transkript ve öğrenci belgesi talep edilecektir.

 


BAŞVURU FORMU VE GEREKEN EVRAKLAR


Başvuru formuna online başvuru sekmesinden ulaşabilirsiniz. 
Göndereceğiniz evrakları sitemize pdf formatında yüklemeniz rica olunur. (Evraklarınızı başka bir formatta elde ediyorsanız pdf formatına dönüştürerek paylaşılmalısınız, aksi takdirde taleplerinizi üzülerek değerlendiremeyeceğimizi belirtmek isteriz.)
 
Başvuru formunuza eklemeniz gereken dokümanlar aşağıda belirtilmiştir:
 
1-      Ara sınıflar için transkript ve öğrenci belgesi
2-      Üniversiteyi yeni kazananlar için ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi (e-devlet üzerinden temin edilebilir)
3-      Tüm aile fertlerini gösteren vukuatlı nüfus kayıt örneği (e-devlet üzerinden temin edilebilir)
4-      Nüfus Cüzdan Fotokopisi
5-      Anne – Baba gelir durumunu gösteren evraklar
(e-devletten alınan tüm belgeler, barkodlu özelliği varsa mutlaka barkodlu olarak alınmalı ve belgelerin kimin adına olduğu mutlaka görünmelidir.)
a.       Çalışan anne ve baba için; onaylı maaş bordrosu (Kamu kurumlarında çalışanlar e-devletten alabilir)
b.       Serbest çalışan anne-baba için; son yılları gösteren gelir vergisi beyannamesi / kurumlar vergisi beyannamesi dökümü(https://www.gib.gov.tr/ adresinden alınabilir.)
c.       Emekliler için; aylık maaşı gösterir belge (e-devletten alınabilir )
Önemli Not: Emekli olmakla birlikte aktif çalışan anne, baba için onaylı maaş bordrosu da eklenmelidir.
d.       Çalışmayan, geliri olmayan anne ve baba için; Sosyal Güvenlik Kurumunda kaydı olmadığına dair belge (4A/4B/4C Hizmet Dökümü ve Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi) (e-devletten alınabilir. E-devlete giriş yaptıktan sonra izleyeceğiniz adımlar: SGK Tescil ve Hizmet Dökümü-Hizmet Dökümü Türü-Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi)
e.       Tarım ve hayvancılıkla uğraşan anne, baba için; ürün/hayvan varlığı ve gelir durum dökümü (e-devletteki Tarım ve Orman Bakanlığı Sayfasından alınabilir.)

Başvuru formu ve dokümanlar elimize ulaştıktan sonra başvurunuz aşağıda belirtilen koşullar dikkate alınarak değerlendirilecektir.